latinica  ћирилица
06/02/2019 |  21:18 | Аутор: СРНА

Дачић: Успјех у борби против тероризма зависи од сарадње држава

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Вашингтону да ће успјех борбе против тероризма зависити од сарадње држава, односно безбједносних служби и полиција, јер готово да нема града у свијету који није био жртва терористичких напада.
Ивица Дачић (Фото: Анадолија) -
Ивица Дачић (Фото: Анадолија)

Дачић, који је у Вашингтону учествовао на министарској конференцији Глобалне коалиције за борбу против "Исламске државе", нагласио је да је Србија спремна да пружи активан допринос борби против тероризма.

Он је рекао да је веома важно и то што се предсједник САД Доналд Трамп обратио на конференцији јер то показује да је борба против тероризма тема која је високо на агенди САД, преноси Тањуг.

"Србија је део Коалиције за борбу против `Исламске државе`. Упозоравамо на то да постоје велики проблеми, нарочито када је реч о регрутовању страних бораца из нашег региона", рекао је Дачић.

Он је навео да је са подручја Косова и Метохије, када се гледа укупан број становника, било највише учесника у ратовима у редовима "Исламске државе".

"Велику опасност представља то што ће се они вратити и што ће се терористичка дејства пренети и на наш регион", упозорио је Дачић.

Он је рекао да ће Србија наставити активно учешће у Коалицији за борбу против "Исламске државе".