latinica  ћирилица
08/02/2019 |  10:15 ⇒ 10:50 | Аутор: РТРС

Мирела и Лака обојиће атмосферу другог "Vivia Run More Weekend" у Бањалуци

Други по реду "Vivia Run More Weekend" фестивал који ће од 19. до 21. априла бити одржан на тврђави Кастел у Бањалуци, ове године слави љубав, пријатељство и буђење прољећа, а забавни дио фестивала отвориће "Color Fun Run Party" и тркачи истоимене трке, која се први пут одржава у БиХ.
Лака - Фото: РТРС
ЛакаФото: РТРС

За бојење атмосфере на "Color Fun Run Party" задужени су, ко други - него највеселији бх. музички дуо Лака и Мирела.

Иако обоје редовно вјежбају и трче, Мирела је отишла и корак даље. Иза ње је неколико истрчаних полумаратона, а како каже, посљедњи полумаратон у Сарајеву био јој је најљепши и најлакши за трчање. Иако је на том полумаратону остварила своје најбоље вријеме 1:52, Мирела није оптерећена резултатима и бројем трка, трчање је за њу више релаксација и забава.

- Одавно се бавим рекреативним спортом, а интезивније сам почела трчати прије четири године. Волим трчање јер ми даје осјећај слободе, а свиђа ми се и то помјерање граница, како физичких, тако и психичких кроз које пролазим током трчања. Пуно адреналина и еуфорије, а што је најважније, никад ни на једном мјесту не сретнете више позитивних људи као на трчкачкој стази - каже Мирела Лаковић.

Тркачка стаза РМЦ Бањалука Хаф Маратона изазов је о којем свакако размишља, и нада се да ће након концерта моћи да се придружи тркачима у Бањалуци.

- С обзиром на то, да су наши концерти прилично физички исцрпљујући, надам се да ћу, ипак, имати снаге истрчати полумаратон наредног јутра. Нисам никада присуствовала "Color Run" трци и веома се радујем што се тако нешто организује код нас. То ће бити сигурно једна од најљепших трка икада и мислим да је никако не треба пропустити. Судећи по најавама, мислим да ће цијели фестивал "Vivia Run More Weekend" бити несвакидашња манифестација коју требају посјетити сви, без обзира да ли су тркачи или само љубитељи добре забаве - истиче Мирела.

Мирела Лаковић

Открила нам је да се Лака више бави јогом, али и да трчи редовно краће дионице: "У јоги се јако добро испраксао, може урадити неке вјежбе које су за мене непојмљиве".

Прије "Color Fun Run Party" и "Vivia Run More Weekend" фестивала, овај ексцентрични музички дуо очекује много обавеза.

- Тренутно смо заокупљени промоцијом пјесме коју смо направили за ЕЈОФ, наступаћемо и на церемонији отварања, као и током фестивала у Сарајеву. Након тога би требало да буде завршен и наш нови спот, па ће бити промоција пјесме и спота, а онда, надамо се, слиједе свирке преко љета - објашњава Мирела.

Нову пјесму жељно очекују и њихови фанови у Бањалуци који ће имати прилику да је премијерно чују уживо већ у априлу на тврђави Кастел. Мирела им поручује да "дођу одморни, јер их очекује пуно одличних трка, али и свирки, радионица и дружења на све стране".