latinica  ћирилица
08/02/2019 |  11:17 | Аутор: СРНА

Продаја Бирча само компанији која прихвати закључке Владе Српске

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да ће се Влада Српске у потпуности држати донијетих закључака у бези са продајом својих потраживања у зворничкој Фабрици глинице Бирач и да ће их продати само оној компанији која прихвати те закључке.
Фабрика глинице "Бирач" - Фото: РТРС
Фабрика глинице "Бирач"Фото: РТРС

Вишковић је истакао да су неки од тих закључака да нови власник не може да отуђи или прода зворнички гигант у наредних 10 година, да не може да отпушта раднике, да је спреман да уложи 50 милиона евра, да мора да испоштује све уговоре са добављачима и по питању руде и осталих сировина, као и да у наредних неколико година ријеши брану црвеног муља која потенцијално може да буде опасност, те да се обавеже да ће да улаже у путну инфраструктуру на бази кредита, у банкарски сектор и туризам.

- Ако ти закључци буду прихваћени, идемо у реализацију. Ми смо послали компанији Батагон меморандум о пословној сарадњи, а они ако прихвате закључке - идемо у преговоре о продаји потраживања Владе Српске - навео је Вишковић.

Он је истакао да је упознат да је Батагон купио хотел Бистрица на Јахорини и да је заинтересован за куповину Павловић банке.