latinica  ћирилица
08/02/2019 |  11:32 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Све активности Владе Српске усмјерене на демографску политику

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Требињу да су све активности које проводи Влада Српске уско повезане са демографском политиком и програмом демографске обнове који води предсједник Српске Жељка Цвијановић.

Вишковић је рекао да Влада и њени ресори стоје на располагању предсједнку Српске и да у наредним данима очекује и први радни састанак по питању демографске обнове Републике Српске.

- Све оно што је зацртала и што буде радила Влада Српске биће у вези са демографском политиком, као што је изградња нових капацитета у енергетици, у којима ће радити млади људи, па ће самим тим овдје формирати и своју породицу - рекао је Вишковић новинарима.

Он је истакао да је намјера ове владе, што је истакнуто и у експозеу, помоћ реалном сектору, повећање плата, те смањење обавеза које привредници плаћају према држави што се, како је рекао, такође тиче се демографске политике.

Према његовим ријечима, демографска криза није захватила само Републику Српску, већ цијелу Европу, али да то није оправдање да се не ради на овом пољу.