latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:29 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Донирана два ЦТГ апарата Клиници за гинекологију и акушерство

Представници Сбербанке Бањалука донирали су данас два ЦТГ апарата укупне вриједности око 8.000 КМ Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Бањалука: Збербанка - донација - Фото: СРНА
Бањалука: Збербанка - донацијаФото: СРНА

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је новинарима да ови апарати, којима се истовремено прате контракције материце и откуцаји срца фетуса, пружају значајне податке о стању плода и важни су за утврђивање термина порођаја.

Ђајић је захвалио Сбербанци и позвао и друге да учествују у сличним акцијама ради унапређења здравља.

Шеф породилишта на Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Драгица Драгановић рекла је да је савремена перинатологија незамислива без ЦТГ апарата.

- Захваљујући данашњој донацији, имамо довољно ових апарата, што је велика сигурност за наше труднице - истакла је Драгановићева.

Предсједник Управе Сбербанке Бањалука Александар Кесић захвалио је генералном директору УКЦ-а за сугестије како да помогну и унаприједе рад ове здравствене установе.

- Нама који се свакодневно трудимо да креирамо бољу будућност јасно је да су њени носиоци дјеца и због тога смо одлучили да Клиници за гинекологију и акушерство поклонимо два нова апарата - рекао је Кесић.