latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:36 ⇒ 19:51 | Аутор: СРНА

Вишковић: Национални приоритет Српске је ауто-пут до Србије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је први и национални приоритет Српске изградња ауто-пута од Добоја до границе са Србијом, али да то не значи да ће се одустати од изградње ауто-пута од Бањалуке до Приједора.

Вишковић је рекао да су поједини медији несмотрено пренијели његову изјаву у вези са уговором са кинеским компанијама о изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор.

Он је појаснио да је за Владу Српске у овом тренутку приоритет изградња пута од Добоја до границе са Србијом, након чега би био урађен и пут од Бањалуке до Приједора.

- Ниједног тренутка нисмо размишљали, нити размишљамо да раскинемо уговор о изградњи ауто-пута до Приједора, али у овом моменте имамо приоритете, а то је пут до границе са Србијом - изјавио је Вишковић новинарима у Требињу након састанка са руководствима Хидроелектрана на Требишњици и Хидроелектране Дабар.

Он је истакао да је о овом плану упознао и градоначелника Приједора Миленка Ђаковића, који се сагласио с тим планом и дао му подршку.

- А, онда сам добио информацију да господин Ђаковић са начелницима Козарске Дубице и Новог Града хоће да ми се обрати писаним захтјевом због чега се не гради ауто-пут према Приједору - навео је Вишковић.

Он је истакао да су се на овај потез одлучили након што је Србија, на захтјев Републике Српске, измијенила своје приоритете и као приоритет сада ставила пут од Кузмина до Раче, чија ће изградња, према најавама предсједника Србије Александра Вучића, почети већ у јуну.

- Предсједник Вучић је пристао да Србија о свом трошку сагради мост преко ријеке Саве, који је најзахтјевнији објекат на том пројекту, и понудио нам спремност да помогне и изградњу око 20 километара кроз Републику Српску - рекао је Вишковић.

Вишковић је поручио да такву шансу неће да пропусте и да су пружене руке од Србије радо прихватили.