latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:39 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Бициклистичка трка Београд-Бањалука стартују 18. априла из Београда

Међународна бициклистичка трка од Београда до Бањалуке, у којој ће учествовати 176 такмичара из 30 земаља, стартоваће 18. априла са београдског Трга Републике, најавили су данас организатори.
Прес-конференција у Теслићу - Фото: РТРС
Прес-конференција у ТеслићуФото: РТРС

Трка ће трајати четири дана и подијељена је у четири етапе и то Београд-Власеница, Власеница-Брчко, Брчко-Теслић и Прњавор-Бањалука.

Организатори трке саопштили су да ће Теслић бити домаћин циља треће етапе, 20. априла. Старт ће бити у Брчком, a дужина етапе је 170 километара. Тим поводом, директор трке Владимир Куваља, уручио је данас жуту мајицу начелнику општине Теслић, Милану Миличевићу.

Куваља је рекао да је ова 13. по реду бициклистичка трка означена првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга с обзиром да је прошле године ушла у 50 најбољих трка у свијету, и што је овогодишње издање квалификационо за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

"Захваљујући томе, трка је привукла велики број врхунских екипа које долазе да се припремају и за велики гран тур `Ђиро д`Италија` и `Тур де Франс`", рекао је Куваља.

Он је додао да за локалне заједнице кроз које етапе пролазе трка више нема само спортску већ и економску и туристичку димензију.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да ће ова општина по четврти пут бити добар домаћин учесницима спортске манифестације, која је значајна за промоцију Теслића.

Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука" биће завршена 21. априла.