X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
08/02/2019 |  15:40 | Извор: СРНА

Добијен спор у корист општине Шипово вриједан 800.000 КМ

Правобранилаштво Републике Српске добило је спор вриједан 800.000 КМ у другостепеном поступку у корист општине Шипово, који је вођен по тужби ради накнаде за изгубљену корист, за фактички закуп градског грађевинског земљишта.
Правобранилаштво Републике Српске - Фото: Screenshot
Правобранилаштво Републике СрпскеФото: Screenshot

Из Правобранилаштва Српске је саопштено да је Окружни суд у Бањалуци потврдио првостепену пресуду Основног суда у Мркоњић Граду, којом је закључено да је градско грађевинско земљиште рјешењем општине Шипово изузето из посједа тужилаца, док им је накнада за извршену експропријацију исплаћена 2. априла 2012. године.

"Експропријација градског грађевинског земљишта у овом случају вршена је у сврху изградње дионице магистралог пута Шипово-Купрес и моста на ријеци Пливи у Шипову", наводи се у саопштењу.

Тужиоци, односно ранији корисници земљишта, додаје се у саопштењу, тражили су још да да им се исплати и накнада за изгубљену корист у назначеном периоду у износу од 800.000 КМ, што суд није уважио због застарјелости потраживања и недоказаног тужбеног захтјева.

У саопштењу се наглашава да тужиоци нису доказали да су раније то земљиште давали у закуп и да су на тај начин остваривали приход.

Окружни суд у Бањалуци потврдио је првостепену пресуду тако што је тужбени захтјев прогласио као неоснован и у цијелости одбио, додаје се у саопштењу.

Правобранилаштво Српске са сједиштем замјеника у Бањалуци било је законски заступник општине Шипово у овом предмету.