latinica  ћирилица
08/02/2019 |  16:25 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Вишковић очекује убједљиву побједу Мирка Ћурића за градоначелника Требиња

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је данас у Требињу да очекује убједљиву побједу Мирка Ћурића на пријевременим изборима за градоначелника Требиња.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је рекао да је информисан да 10 или 11 политичких субјеката подржава Ћурића и да актуелна градска власт има максималну подршку на локалном нивоу.

- Предсједник Скупштине града Требиња рекао ми је јутрос невјероватан податак - да је то готово 29 одборника у Скупштини града, те да имате у суштини само једног човјека који је опозиционар, двојица-тројица припадају некој опозиционој политичкој партији, а у суштини ћуте и ништа не говоре, што значи да ова власт у Требињу има максималну подршку - рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да је Влада Српске имала добру сарадњу са требињском управом и да ће та сарадња бити настављена.

- Ово није нова градска управа, ово је стара градска управа, људи који су и до сада са нама сарађивали. Не видим велику разлику између бившег градоначелника Луке Петровића и замјеника градоначелника Мирка Ћурића, тако да ћемо наставити сарадњу - рекао је Вишковић.

ЦИК је расписао пријевремене изборе за градоначелника Требиња који ће бити одржани 17. фебруара, те овјерио кандидатуру Мирка Ћурића из СНСД-а и Саше Берјана из политичког субјекта Требиње заслужује боље.