X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
08/02/2019 |  18:24 | Извор: СРНА

Радојичић: Добри програми за едукацију младих политичара

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић сматра да су добри програми које невладине организације раде за дружење, састављање и учење подмлатка политичких партија.
Радојичић са представницима подмлатка политичких партија - Фото: СРНА
Радојичић са представницима подмлатка политичких партијаФото: СРНА

Након предавања које је вечерас одржао у Бањалуци представницима подмлатка политичких партија, Радојичић је рекао Срни да ће од ових младих људи сутра бити они који ће водити ову државу, због чега је важно да прођу овакву врсту едукације.

"Важно је да ови млади људи прођу и међусобно упознавање, јер од тога колико међусобно искомуницирају и упознају се зависи како ће сарађивати у идућим годинама и деценијама", истакао је Радојичић.

Он је подсјетио да је годинама ангажован у различитим облицима политичких школа унутар СНСД-а и разних других, истичући да ово за њега предстваља задовољство јер може да подијели нека своја дугогодишња искуства из рада у политици.

"Не постоји школа за политичаре, то је знање које се стиче. Треба имати мало талента и врло различитих знања. У данашње вријеме треба бити изузетно спреман на стално учење и прилагођавање јер се свијет изузетно мијења и сва знања брзо застаријевају", закључио је Радојичић.

Он је додао да је Удружење грађана "Култ" из Сарајева организовало ово предавање које уз подршку Владе Шведске ради више модула обучавања младих који ће се у будућности бавити политиком.