latinica  ћирилица
08/02/2019 |  18:47 | Аутор: СРНА

Вулин: Харадинај љут - независност све даља, суд за злочине ближи

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да у Влади Приштине "има кољача", а да је предсједник Владе самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај љут јер увиђа да је независност све даље, а суд за ратне злочине /ОВК/ све ближе.

Поводом Харадинајеве оцјене да је изјава предсједника Србије Александра Вучића да не признаје границе самопроглашеног Косова ратнохушкачка и агресивна, Вулин је рекао да су бука и бијес Харадинаја продукт његове љутње, док је са друге стране Вучић миран и храбар.

Поводом изјаве министра спољних послова самопроглашеног Косова Беџета Пацолија да је Србија одговорна за неколико ратова на Балкану, а да је министар спољних послова Србије Ивица Дачић "замјеник балканског кољача Слободана Милошевића", Вулин је поручио да "има и кољача у балканској политици", али да су они у Влади Приштине, преносе београдски медији.

"Рамуш Харадинај је по сопственом признању убијао Србе. Ослобођен је јер су сведоци против њега побијени. Саветник Харадинаја Сулејман Сељими, правоснажно је осуђен за злочине против цивилног становништва, а тренутно је на условној слободи, такозвани министар косовских безбедносних снага Рустем Бериша правоснажно је осуђен на 15 година за убиство војника Војске Југославије", навео је Вулин.

Он је указао да је и шеф преговарачког тима Приштине Фатмир Љимај оптужен за злочине против човјечности на Космету.

"Србија није изазвала ратове, а да јесте, не би измишљали масакар у Рачку као оправдање за бомбардовање Србије", закључио је Вулин.