latinica  ћирилица
08/02/2019 |  22:15 | Аутор: Вечерње новости

Теодосићу отказ у Клиперсима, Макаби заинтересован

Мали дио великог ремонта Лос Анђелес Клиперса је отказ Милошу Теодосићу. Сасвим очекиван, с обзиром на то да је наш 32-годишњи плејмејкер посљедњи пут стао на паркет у НБА мечу 15. децембра. Биће му исплаћен уговор за ову сезону, вриједан 6,3 милиона долара, и по истеку 48 сати од раскида, постаће слободан играч.

Засада је маглом обавијено питање гдје ће се запутити послије НБА авантуре у Клиперсима, за које је ове сезоне одиграо само 15 утакмица, и био далеко од радара тренера Дока Риверса, упркос његовим изјавама да рачуна на играча који је у НБА дошао с репутацијом најбољег европског плејмејкера.

Поједини извори наводе да је Тео већ одлучио да се врати у Европу, што је недавно и најавио упитан о статусу у Клиперсима. Тада је очекивао да ће изгурати сезону у Ел-Еју и током љета на миру прелиставати понуде европских клубова. Међутим, отказ у Клиперсима могао би да убрза ту динамику.

Одраније је познато да је Ефес разматрао могућност да ангажује Теодосића умјесто Шејна Ларкина (заступа их иста агенција).

- Да бисмо довели Теодосића, његов тим мора да га отпусти. Тренутно не размишљамо о њему, позабавићемо се тиме ако буде слободан - рекао је тада генерални менаџер турског клуба Алпер Јилмаз.

У ишчекивању да ли ће Ефес сада предузети конкретне потезе, извирују и гласине да је за српског аса озбиљно загризао израелски Макаби. Израелски великан је усред неизвјесне трке за пласман у плеј-оф, са двојицом играча на Теодосићевој позицији који не испуњавају очекивања "жутих" (Реј Кендрик и Џереми Парго).

До истека рока од 48 сати могући су и покушаји неких НБА тимова да ангажују Теодосића по истим условима које је имао у Клиперсима. У оптицају су Чикаго, Орландо, Финикс, Филаделфија... Али, велика је вјероватноћа да би одбио краткорочне уговоре, имајући у виду да је његова супруга Јелисавета трудна.