X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
08/02/2019 |  22:32 ⇒ 09/02/2019 | 08:03 | Извор: СРНА

Вучић Ердогану захвалио на подршци изградњи ауто-пута Београд-Сарајево

Предсједник Србије Александар Вучић још једном је захвалио предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану за подршку изградњи ауто-пута Београд-Сарајево, јер је боље инфраструктурно повезивање Србије и БиХ уједно и подршка миру и стабилности на западном Балкану.
Ердоган и Вучић - Фото: РТРС
Ердоган и ВучићФото: РТРС

Вучић и Ердоган у телефонском разговору још једном су нагласили своју чврсту опредијељеност да заједничким снагама обогаћују односе двије земље који су већ на високом нивоу, како политички, тако и економски, саопштила је служба предсједника Србије за сарадњу с медијима.

У дугом и садржајном разговору Вучић и Ердоган су изразили увјерење да ће кроз рад Високог савјета за сарадњу, као и на друге начине, наставити да још снажније и одлучније унапређују свеукупне односе и сарадњу у свим областима.

Вучић је позвао Ердогана да ускоро посјети Србију, како би била одржана друга сједница Високог савјета за сарадњу и били договорени нови елементи политичке и економске сарадње двије земље, наводи се у саопштењу.

Он је рекао да је Ердоганова подршка турским инвестицијама у Србији од највећег значаја за снажење економије Србије и бољи животни стандард грађана.

Предсједник Србије је захвалио за нове инвестиције компанија из Турске, наводећи да турски инвеститори у великом броју желе да их обојицу угосте приликом званичне посјете Ердогана Србији, као и да том приликом могу да отворе и нове погоне.

Вучић је захвалио Ердогану за Закон о извозу јунетине из Србије у Турску, који је, како се наводи, од непроцјењивог значаја за српску пољопривреду.

Ердоган је истакао да је веома срећан што је трговинска размјена двије земље у 2018. години први пут премашила милијарду евра и да очекује да та размјена буде још већа, посебно послије усвајања Закона о слободној трговини са Србијом у турском парламенту.

Предсједник Турске рекао је да подржава политику мира и стабилности у региону западног Балкана, коју воде Србија и предсједник Вучић, истиче се у саопштењу и додаје да је Ердоган нагласио да ће Турска учинити све, не само да одржи, већ и да унаприједи изузетно пријатељске односе са Србијом.