latinica  ћирилица
09/02/2019 |  20:25 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

Протест Загребу због напада на ватерполисте Звезде у Сплиту

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће Србија уручити протест Хрватској због напада на ватерполисте "Црвене звезде" у Сплиту.
Ивица Дачић (Фото: Курир) -
Ивица Дачић (Фото: Курир)

"Нажалост, то је посљедица једне антисрпске кампање која се води и атмосфере која се ствара у друштву", рекао је Дачић за РТС.

Он је додао да ће Београд тражити тачно утврђивање починилаца и њихово кажњавање, али да га више од тога брине атмосфера у Хрватској.

Дачић је рекао да се тако нешто не би десило у Србији, без обзира на неслагања са Хрватском.

Он је рекао да носиоци политичке власти треба да стварају атмосферу која неће бити подстицај на овакве шовинистичке и антицивилизацијске поступке.

Хрватски хулигани напали су четворицу ватерполиста "Црвене звезде" на сплитској Риви прије меча са "Морнаром", због чега је дуел 13. кола Регионалне лиге одложен.

Директор Ватерполо клуба "Црвена звезда" Игор Милојевић каже да су играчи нападнути у центру Сплита металним шипкама, палицама и ножевима, иако ниједног тренутка нису провоцирали.

Милојевић је рекао да Александро Краљ, који је скочио у море како би побјегао од нападача, задобио фрактуру носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу металном шипком.

Сплитска полиција трага за петорицом нападача.