X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/02/2019 |  20:46 ⇒ 10/02/2019 | 08:24 | Извор: СРНА

Убијен полицајац код Тарчина, сумња се да га је убио Един Гачић

Припадник федералне полиције убијен је вечерас на локалитету Суходол код Тарчина, јавили су федерални медији.
Убијен полицајац код Тарчина - Фото: klix.ba
Убијен полицајац код ТарчинаФото: klix.ba

Полицајац је, највјероватније, убијен хицима из ватреног оружја, а његово тијело пронађено је у близини објекта, који је припадао Федералној управи полиције, на чијем обезбјеђењу је радио.

Његово тијело пронашао је колега када је дошао да га замијени на стражи. На мјесту гдје је убијен пронађено је неколико чаура непознатог калибра, преноси "Аваз".

Паралелно са овим догађајем, сарајевској полицији пријављено је да је на локалитету Ушивак код Хаџића виђен Един Гачић, који је 4. фебруара, у мјесту Подорашац код Коњица убио Сауда Султанића и од тада траје потрага за њим.

У Суходол су послана два тима специјалне полиције, који провјеравају тачност ове информације.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево су навели да је на локалитету Суходол код Тарчина пронађено тијело мушке особе.

"Очекује се увиђај којим ће руководити дежурни тужилац након којег ће бити познато више информација", рекла је портпарол Тужилаштва Азра Бавчић.

На лицу мјеста је увиђајни тим.

ЧАМПАРА: ЈОШ НЕ МОЖЕМО ПОТВРДИТИ ДА ЛИ ЈЕ РИЈЕЧ О УБИСТВУ

Федерални министар унутрашњих послова Аљоша Чампара изјавио је да још не може да потврди да ли је ријеч о убиству полицајца у Суходолу код Тарчина.
Чампара је за Н1 рекао да су полицијске екипе на терену и да је увиђај у току.

Тијело полицајца пронађено је на локалитету Суходол у близини Тарчина, гдје је осигуравао стрелиште.

Федерални медији наводе да постоји сумња да је полицајца убио Един Гачић за којим се трага шест дана због убиства Сауда Султанића у Подорашцу код Коњица.

Убица је полицајцу нанио повреде главе и руке ватреним оружјем. Полицајац је искрварио и преминуо, а тијело је пронашао колега који је требало да преузме смјену.

Портал "Аваз" наводи да је убијен полицајац Махир Бегић из насеља Локве. Он је убијен са више хитаца, а на лицу мјеста пронађене су чауре непознатог калибра.

Исти извор јавља да је полиција у Коњицу блокирала све улазе и излазе из града и да легитимише свако возило и лица у њима.

Гачић је у понедјељак, 4. фебруара, у 7.30 часова у мјесту Подорашац код Коњица испалио више хитаца у Султанића и избо га ножем.

Един Гачић био је припадник злогласног одреда "Ел муџахедин", а прије овог починио је још два убиства. Он 1998. године убио саборца Исмета Гунића, а 2002. живот је одузео својој мајци.

На лицу мјеста у Суходолу вечерас се осим министра унутрашњих послова налазе и комесар МУП-а Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић и кантонални премијер Един Форто.