latinica  ћирилица
09/02/2019 |  21:24 ⇒ 10/02/2019 | 11:51 | Аутор: СРНА

Бурно на сједници ГО СДП, Дамир Никшић избачен из зграде

Посланик СДП-а у Скупштини Кантона Сарајево Дамир Никшић покушао је да уђе на сједницу Главног одбора странке, али је избачен из зграде.
Сједница ГО СДП-а - Фото: klix.ba
Сједница ГО СДП-аФото: klix.ba

Портал "Аваз" пише да је Никшић покушао ући на сједницу иако није члан ГО, те да избачен након што је страначким колегама поручио да су издајице.

"Аваз" наводи да је Никшић појединим члановима псовао мајку, да је дошло и до нагуравања у холу зграде, након чега је реаговао и предсједник странке Нермин Никшић који га је покушао смирити.

Бивши предсједник СДП-а Златко Лагумџија затражио је раније од чланова ГО да се на крају сједнице, која је у току, изјасне о смјенама предсједника ГО Саше Магазиновића, генералног секретара СДП-а Ирфана Ченгића и политичког директора странке Дамира Машића.

У свом обраћању, које је трајало 40 минута, Лагумџија је оптужио Магазиновића, Ченгића и Машића за лоше изборне резултате и лошу позицију СДП-а у преговорима око власти.

Лагумџијин приједлог да се у дневни ред уврсти изјашњавање о повјерењу руководству ГО СДП-а на чијем је челу Магазиновић, подржало је 18 од 103 присутна члана.

Чланство СДП-а је подијељено на оне који су за улазак у власт и оне који су категорично против тога.

Једна група чланова СДП-а заговара да се, упркос недавној одлуци блока кога чине СДП, Наша странка и Демократски фронт, настави са преговорима о уласку у власт, док друга група коју предводи Магазиновић заговара пут у опозицију и одбијање било какве коалиције са СДА, ХДЗ-ом и СНСД-ом на федералном и нивоу БиХ.

Лидер СДП-а Нермин Никшић рекао је уочи данашње сједнице да чланови странке слободно изражвају своја мишљења и ставове, али да ће одлуке органа партије бити обавезујуће за све.