latinica  ћирилица
12/02/2019 |  08:02 ⇒ 09:07 | Аутор: СРНА

Данас облачно и вјетровито

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме с кишом, уз појачан вјетар и дневну температуру од један до шест степени Целзијусових.
Облачно - Фото: илустрација
ОблачноФото: илустрација

Јутрос је претежно до потпуно облачно и прохладно вријеме. Од централних предјела према истоку облачно, мјестимично уз слаб снијег, а у нижим предјелима с кишом или сусњежицом. На југу ће бити суво и дјелимично сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана у већини предјела биће промјењиво до претежно облачно, са сунчаним интервалимаа. Послијеподне у централном појасу и на планинама падаће снијег.

Дуваће умјерен и јак сјеверни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус 11, Хан Пијесак и Чемерно минус четири, Соколац минус два, Гацко минус један, Бањалука, Приједор и Сарајево нула, Бихаћ, Бугојно и Ливно један, Дрвар, Јајце и Тузла два, Бијељина, Вишеград, Билећа, Градачац и Зеница три, Градишка, Добој, Зворник и Брчко четири, Требиње пет, Мостар седам и Неум девет степени Целзијусових.

Висина снијега: Бјелашница 201 центиметар, Хан Пијесак 67, Чемерно 55, Соколац 28, Сарајево 18, Калиновик 15 и Сребреница 13 центиметара.