latinica  ћирилица
12/02/2019 |  08:42 ⇒ 10:02 | Аутор: Агенције

Мечеви осмине финала Лиге шампиона

Након два мјесеца паузе вечерас се наставља такмичење у фудбалској Лиги шампиона.
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

У дерби сусрету Манчестер Јунајтед ће угостити Пари Сен Жермен.

Снаге ће одмјерити Порто и Рома.

Париски "свеци" стижу у гротло разгоропађених манчестерских "ђавола" на отварање нокаут-фазе Лиге шампиона без двојице од тројице ударних адута - Нејмара и Едисона Каванија! Кад се Бразилац повриједио, шансе Манчестер јунајтеда су расле као и њихова форма под новим тренером Оле Гунаром Солскјаром, а реално, кад су отпали за викенд Едисон Кавани и Тома Меније (под знаком питања је Марко Верати), Енглези су преко ноћи постали фаворити против Пари сен Жермена.

- А, не. ПСЖ има заиста све, чак и без Нејмара и Каванија они су велики тим, велики клуб прије свега - истакао је менаџер Јунајтеда Солскјар.

- ПСЖ заслужује респект, али и ништа више од тога, јер ми вјерујемо у себе. Не занима нас ко је на супротној страни. Ми смо Јунајтед, гледамо своју игру и вјерујем да нема противника који ужива на "Олд Трафорду" кад ми свирамо нашу музику.

Није прескочио Солскјар да се подсјети побједносног гола у посљедњим секундама на финалу Лиге шампиона 1999. против Бајерна, али је тај моменат личне славе пребацио на тим:

- Фергусон је учио нас, а ми сада преносимо на ову генерацију да нема изгубљеног меча.

Кад је тренер ПСЖ Томас Тухел добио потврду љекара да неће моћи да рачуна ни на Едисона Каванија за вечерашњи дуел на "Олд Трафорду", себи је у браду рекао, а камере случајно снимиле: Што је много, много је!

- Много је што смо знали да немамо Нејмара за двомеч, али ове повреде Каванија и Менијеа су баш велики хендикеп пред овако важан меч. Немамо другог Каванија, као што немамо другог Нејмара, можда неће моћи ни Верати. Значи, прелазимо на "план Д" - рекао је Тухел.

- Ипак, наш циљ се не мијења. Даћемо све од себе да пронађемо добитну формулу у ових 180 минута.

Колико ће Чупо-Мотинг успјети да буде "Кавани" велико је питање, док ће тројка Дракслер, Ди Марија и Мбапе бити иза њега. Треба рећи да се ПСЖ и Манчестер јунајтед никад нису сусрели у еврокуповима.

Рома вечерас дочекује Порто, а кад се о традицији ради - све је на страни Португалаца, јер су два пута били бољи у двомечима, а притом једини гол који им је "вучица" дала био је аутогол Силве у 2016!

Рома се консолидовала послије лоше двије недјеље, али Александра Коларова и остале играче "вучице" чека неугодна а искусна екипа "змајева". Додуше, без Короне и шпица Мареге шансе римске "вучице" су боље у првом дуелу.

- Порто можда не спада у топ 10 клубова свијета, али су сјајни. Имају и искусне играче Касиљаса и Пепеа, изузетни су такмичари, али ми вјерујемо да овај двомеч може да нам буде прекретница у сезони. Имамо квалитет да прођемо даље, али оно што не разумијем је да навијачи нису потпуно уз нас - искрено је рекао везиста Роме Лоренцо Пелегрини.

Тренер Портоа Сержо Консеисао довео је у Рим 21 играча, све расположиве снаге, рекавши да је све сем пораза добар резултат.


ОСМИНА ФИНАЛА

УТОРАК (12. фебруар)

М. јунајтед - ПСЖ 21.00

Рома - Порто 21.00

Реванши 6. марта.

СРИЈЕДА (13. фебруар)

Ајакс - Реал 21.00

Тотенхем - Борусија Д. 21.00

Реванши 5. марта.

УТОРАК (19. фебруар)

Лион - Барселона 21.00

Ливерпул - Бајерн 21.00

Реванши 13. марта.

СРИЈЕДА (20. фебруар)

Атлетико - Јувентус 21.00

Шалке - М. сити 21.00

Реванши 12. марта.


ЛИСТА СТРИЈЕЛАЦА

8 - Левандовски (Бајерн)

6 - Меси (Барселона)

5 - Тадић (Ајакс), Џеко (Рома), Крамарић (Хофенхајм), Марега (Порто), Нејмар (ПСЖ), Дибала (Јувентус)