latinica  ћирилица
12/02/2019 |  11:09 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

Укинута забрана Мандићу и Кнежевићу

Виши суд у Подгорици укинуо је мјере забрана напуштања боравишта лидерима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу.

- Рјешењем ванрасправног кривичног вијећа Вишег суда у Подгорици укинуто је рјешење Вишег суда у Подгорици којим су према оптуженима А.М. и М.К. биле изречене мјере забрана напуштања боравишта, односно територије главног града Подгорице. Против овог рјешења жалба није дозвољена - саопштено је из Вишег суда.

Мандићу и Кнежевићу је након посјете Београду и сусрета с предсједником Русије Владимиром Путиниом, по повратку у Подгорицу, судија Вишег суда у Подгорици Сузана Мугоша забранила напуштање територије боравишта, Подгорице.

Она је ту мјеру донијела прошле седмице, а у рјешењу је писало да уколико оптужени прекрше мјеру може да им се одреди притвор и да ће мјера надзора трајати док за то буде постојала потреба.

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић упутио је молбу Вишем суду да му дозволи напуштање главног града како би могао да обавља посланичку функцију и присуствује првој овогодишњој сједници Скупштине Црне Горе која се по пословнику одржава на Цетињу.

Он је оптужио судију Сузану Мугошу да се брутално ставила на страну владајуће политичке партије, која у политичкој организацији коју он представља види главног противника.

Забрана Мандићу и Кнежевићу је и прије ове изречена током суђења у судском процесу "државни удар", када су им одузети пасоши да не могу путовати ван Црне Горе, па су враћени с подгоричког аеродром 4. августа прошле године када су били кренулу у Србију на обиљежавање прогона Срба из Хрватске у војној акцији "Олуја".