latinica  ћирилица
12/02/2019 |  11:31 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Дом здравља у Новом Граду уз специјализацију љекара отвара и нове амбуланте

У Дому здравља у Новом Граду регистровано је 13 тимова породичне медицине. Према званичним подацима, у овој здравственој установи регистровано је 21.035 осигураника. Уз специјализацију љекара отварају и нове амбуланте.

Рад амбуланти породичне медицине организован је у Дому здравља, а дјелују и четири амбуланте у већим мјесним заједницама. Грађани су углавном задовољни услугама.

Руководство Дома здравља истиче да посебну пажњу посвећују специјализацији љекара како би квалитет здравствених услуга био на вишем нивоу.

- Постоји континуитет у образовању нашег кадра. Ове године смо упутили два љекара из породичне медицине на специјализацију. Већ је један љекар на специјализацији из радиологије, други из стоматологије - каже Зоран Рађеновић, диркетор ЈУ Дом здравља Нови Град.

Од почетка ове године у Дому здравља у Новом Граду дјелује и гинеколошка амбуланта. Резултат је то договора ресорног министарства и локалне заједнице.

- Од услуга које овдје пружамо у почетку су то класични гинеколошки прегледи, папа налази и имамо ултразвучни апарат. Можемо да пружамо услуге на нивоу примарне здравствене заштите. У каснијем периоду проширићемо услуге - рекао је Душко Ћургуз, специјалиста гинекологије и акушерства у Дому здравља Нови Град.

На основу уговора са Фондом здравственог осигурања, у Дому здарвља у Новом Граду, из болнице из Приједора обезбиједили су и долазак специјалиста који су неопходни.