latinica  ћирилица
12/02/2019 |  11:44 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Хумана акција организације "Студенти Српске" обрадовала бројне породице

Од половине децембра прошле године студенти из Фоче, Бијељине, Лукавице и Пала прикупили су 6.500 оброка конзервиране хране и слаткиша. Акцију, коју је покренула Хуманитарна организација "Студенти Српске" обрадовала је бројне породице у десет општина и градова широм Републике Српске.
Студенти. донација - Фото: РТРС
Студенти. донацијаФото: РТРС

Бијељинац Александар Ивановић студент је прве године медицине у Фочи.

Од првог дана активиста је организације "Студенти Српске" у прикупљању помоћи за бројне породице које живе у сиромаштву.

Задовољан је, jep c пријатељима успијева да прикупи помоћ.

- Ово нам мого значи да можемо да прикупљамо помоћ, јер како би нама било да нам је потребна помоћ - наглашава активиста организације "Студенти Српске".

У обје акције подршку су имали од студентских организација. У првој акцији у Фочи прикупили су 1.500 сувих оброка и 400 слаткиша.

Све је прикупљено у сарадњи са студентима који живе у домовима. У току је дистрибуција 4.500 оброка од Фоче до Брчког и Добоја. Подршка и овој студентској акцији стиже од управе Студенстког дома у Фочи.

- Мени је заиста драго да они и на овај начин прикупљају помоћ, да помажу другима и да су друштвено одговорни - истиче Срђан Драшковић, директор ЈУ Студентски дом Фоча.

Из ове хуманитарне организације позивају све студенте да им се придруже. Спремају папирологију и за формалну регистрацију.

- Наш циљ јесте да увежемо све студенте и домовове и да број којима помажемо повећамо на 20.000 до љета. Циљ нам је и да направимо мрежу породоица којима ћемо помагати и финансијски и гардеробом - рекао је Немања Митровић, активиста организације "Студенти Српске".

"Студенти Српске" за април и мај најављују сљедећу акцију прикупљања помоћи.

Подсјећају да помоћ дијеле у сарадњи са центрима за социјални рад, општинским организацијама Црвеног крста, студентским савезима и парохијама Српске православне цркве.