latinica  ћирилица
12/02/2019 |  12:35 ⇒ 13:19 | Аутор: СРНА

Трнинић: Посебан акценат на безбједности пловидбе

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да се Нацртом закона о унутрашњој пловидби Републике Српске уређују услови и начин кориштења вода и обала у Српској за пловидбу, безбједност пловидбе и пловила, те бродске исправе.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Трнинић, образлажући овај акт у парламенту Републике Српске, рекао је да се најзначајније разлике у односу на рјешења прописана важећим законом односе на уређење статуса унутрашњих вода, а одлуку о одређивању пловних путева на овим водама доноси Влада.

- Посебан акценат стављен је на безбједност пловидбе која обухвата услове, правила, техничка правила и мјере, те услове који су обавезни да испуњавају пловила, посада пловила, водни путеви и објекат безбједности - навео је Трнинић.

Он је рекао да су овим нацртом закона детаљније уређени послови које обавља Капетанија, као организациона јединица Минстарства саобраћаја и веза, а односе се на управне, техничке и друге стручне послове којима се омогућава безбједна пловидба на унутрашњим водама Републике Српске.

Пренос сједнице можете пратити на програму РТРС плус и нашем порталу.