latinica  ћирилица
12/02/2019 |  13:43 | Аутор: СРНА

Пољопривредници у ФБиХ најављују протест због неусвајања буџета

Пољопривредници у ФБиХ требало би да у уторак, 19. фебруара, одрже протест у Сарајеву и изразе незадовољство што федерални Дом народа још није усвојио буџет за ову годину, због чега је угрожено више од 70.000 пољопривредних газдинства.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

Предсједник Удружења пољопривредника ФБиХ Неџад Бићо рекао је да ће током дана предати захтјев полицији за одобрење протестног скупа.

- Затражићемо да нам одобре окупљање испред зграде Парламента БиХ и испред ОХР-а у уторак, 19. фебруара. Чекаћемо одговор полиције. Ако нам одобре окупљање - добро је. Ако не одобре - видјећемо шта ћемо даље предузети - најавио је Бићо за портал "Вијести".

Он очекује да ће на улице Сарајева изаћи "завидан број пољопривредника" који ће тражити своја права.

Бићо је рекао да не вјерује да ће се у међувремену изабрани представници власти усагласити о одржавању сједнице Дома народа ФБиХ на којој ће бити усвојен буџет ФБиХ за ову годину.

Јуче је истекао рок од 14 дана који су предсједавајућој Дома народа Лидији Брадари дали делегати у Клубу бошњачког народа, затраживши да крајем фебруара закаже ванредну сједницу на чијем би се дневном реду нашао буџет.