latinica  ћирилица
12/02/2019 |  14:42 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Лавров: Војно нагомилавање без преседана

НАТО наставља с војним нагомилавањем без преседана у близини границе с Русијом, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров - Фото: ТАНЈУГ
Сергеј ЛавровФото: ТАНЈУГ

- Чињенице су јасне. НАТО наставља да војним нагомилавањем без преседана на руској граници, с јачањем војне инфраструктуре и повећањем броја војника. Број војних вјежби у Балтичком и Црном мору, као и у ваздуху, умножио се- рекао је Лавров након разговора са финским министром спољних послова Тимом Соинијем.

Према ријечима Лаврова, Алијанса неће да се побрине да транспондери војних авиона буду укључени током лета, што би помогло у осигурању безбједности, иако је то питање постављено више пута на састанцима Русија - НАТО Савјет. 

- Они радије желе да дебатују о њиховом виђењу стања у Украјини, а које је, иначе, резултат државног удара који су они подржали - нагласио је Лавров.

Руски министар спољних послова каже да земље Запада нису реаговале на сугестије Русије да буде организован дијалог на нивоу експерата о сајбер безбједности, пренио је ТАСС. 

- Ми смо у више наврата понудили ту опцију нашим партнерима да покренемо експертску дискусију о сајбер безбједности умјесто бучних дискусија о томе ко представља пријетњу у региону. Ипак, одговора до данас нема- навео је Лавров.