latinica  ћирилица
12/02/2019 |  15:20 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Иванцов уручио спортску опрему фудбалерима "Будућности" у Пилици (ФОТО)

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов и представници Олимпијског комитета Русије посјетили су насеље Пилицу, код Зворника, и уручили спортску опрему фудбалерима "Будућности" из овог мјеста.

Нови комплети спортске опреме олакшаће фудбалерима Будућности зимске припреме за наставак сезоне, а истовремено смањити трошкове клуба. Домаћини захвални на поклону, а прије свега на указаној пажњи братске Русије.

- Ово је велики дан за МЗ Пилица, можда највећи дан у историји Пилице. Ради се о врло квалитетној опреми, фудбалски клуб је у другој лиги и свакако се може очекивати да ће ова опрема бити нешто што ће бити симбол ове делегације која је данас овдје - рекао је Обрен Марковић, предсједник ФК "Будућност" Пилица.

Уручивању поклона присуствовали су и млади спортисти из Русије, учесници Европског олимпијског омладинског фестивала (ЕЈОФ) који се одржава у Сарајеву и Источном Сарајеву. Истакнутно је да је посјета доказ успјешне сарадње два народа, односно Русије и Републике Српске.

Фото: СРНА

- Мени је велико задовољство да данас присуствујем церемонији уручивања спортских комплета ФК "Будућност" заједно с представницима Олимпијског комитета Русије. То је једна од важних епизода у пријатељству Русије и Републике Српске -  истакао је Петар Иванцов, амбасадор Руске Федерације у БиХ.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да је посебно задовољство то што су посјетили фудбалски клуб "Будућност" за, како је рекао, будућност добрих односа на овим просторима.

- Рекао бих прије свега народа унутар БиХ, а онда свих људи свијета - додао је он.

Први дио сезоне фудбалери Будућности завршили су на једанаестом мјесту Друге лиге Републике Српске, а главни циљ у наставку првенства биће им опстанак.