latinica  ћирилица
12/02/2019 |  16:23 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Убијен Един Гачић (ФОТО)

Вишеструки убица за којим се данима трагало Един Гачић убијен је данас.

Гачић је убијен у обрачуну са полицијом код Хаџића.

Полицијски комесар МУП-а КС Мевлудин Халиловић, у ванредном обраћању након ликвидације Гачића, рекао је да је акција почела рано јутрос на подручју Хаџића и да су у њој учествовали припадници Федералне управе полиције, специјалне јединице полиције и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Прегледи и претреси вршени су на подручју између Хаџића и Кисељака, а у послијеподневним часовима пронађен је кључни траг који је на крају довео до убице.

Мјесто Кошћан на подручју Хаџића (Фото: H. M./Klix.ba)

Халиловић је истакао да Гачић није желио да се преда, упркос позивима полиције.

- Дошло је до употребе ватреног оружја припадника полиције и Гачића и он је онда убијен. У размјени ватре лакше је повријеђен припадник МУП-а КС и он је ван животне опасности - навео је он.

Халиловић је истакао да је припремљен план како не би дошло до цурења информација.

- Стезали смо обруч, прикључили су се припадници МУП-а СБК. Осигурали смо читав простор тако да није било могућности да се извуче из ситуације - рекао је Халиловић, преноси Кликс.

Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица изразио је задовољство успјешно окончаном полицијском потрагом за вишеструким убицом, који више не представља пријетњу за грађане.

Един Гачић (фото:insajder.in)

Гачић је био у бијегу од прошлог понедјељка, 4. фебруара, када је у мјесту Подорашац, код Коњица, убио Сауда Султанића, а сумњичи се и да је у суботу, 9. фебруара, у Суходолу, код Тарчина, убио и полицајца ФУП-а Махира Бегића.

Гачић је прије ових починио још два убиства. Он је 1998. године убио Исмета Гунића, а 2002. и своју мајку.