latinica  ћирилица
12/02/2019 |  17:42 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Бијељина: Борачка организација Бијељине обиљежила крсну славу

Ломљењем славског колача и уручењем медаља и признања заслужним члановима, Борачка организација Бијељине обиљежила је крсну славу- Света три јерарха.

 У Источном Новом Сарајеву, Дан бораца и Борачке организације обиљежен је посјетом породицама погинулих бораца.

Представници Борачке организације Источно Ново Сарајево сваке године крсну славу обиљеже обилазећи породице погинулих бораца. Ове године посјетили су дом Огњеновића, који је 92. године у рату остао без мушке главе. Већ годинама живе у тешким условима нарушеног здравља.

- Борачка организација је у више наврата ову породицу помогла са једнократном помоћи и исто тако смо им помогли путем Министарства рада и борачко инвалидске заштите са 8.000 марака неповратних средстава за завршетак куће - рекао је Драгиша Тушевљак, предсједник Предсједништва БО Источно Ново Сарајево.

Стамбено збрињавање и запошљавање најзначајнији је вид помоћи борачкој популацији, поручено је са обиљежавање крсне славе у Бијељини, те истакнуто да се сваке године уради доста на побољшању статуса, али да на томе не треба стати.

- Мислим да за незапослене демобилисане борце може да се нађе рјешење да људи добију бар минималну пензију, да би могли даље да наставе неки нормалан живот и да имају здравствено осигурање - истакао је Миодраг Стевановић предсједник Борачке организације Града Бијељина.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић додао је да су у току прошле године урадили значајан искорак по питању права демобилисаних бораца, и то оне категорије која је навршила 65 година а до сада није могла остварити право на пензију

- За ту категорију смо признали дупли ратни стаж - нагласио је Савчић.

Одликавања Борачке организације града Бијељина заслужним грађанима уручена су Горану Сарићу, генералу полиције у пензији, привреднику Љубиши Росићу, и Радомиру Марјановићу начелнику Одјељења за борачко-инвалидску заштиту.