latinica  ћирилица
12/02/2019 |  18:11 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Српска на сајму туризма у Израелу

Република Српска се и ове године представља на Међународном сајму туризма у Тел Авиву. На највећем сајму туризма у источном Медитерану, који ће бити затворен сутра , Српска се представља са фокусом на бањски и вјерски туризам и понудама за активан одмор.

Међународни сајам туризма у Тел Авиву на посебном је мјесту у календару сајамских наступа. И ове године Република Српска своју понуду представља самостално. Израелском тржишту и туроператерима из цијелог свијета представљена је комплетна понуда.

- Представљамо комплетну туристичку понуду Републике Српске, а са Израелом имамо веома добру сарадњу и сарађујемо са њиховим туристичким агенцијама и све већи број Израелаца посјећује Републику Српску. То нам и јесте циљ, да оваквом сарадњом подигнемо Републику Српску на љествици успјешних туристичких земаља - рекла је Драгица Ковач, министарка трговине и туризма Републике Српске.

Уз министарку трговине и туризма, штанд Српске у Тел Авиву посјетили су и министар за европске интеграције и међународну сарадњу, и министар енергетике и рударства. Од овогодишњег учешћа очекују што већи број израелских туроператера и туриста у Српској.

- Ове године поред Туристичке организације Републике Српске, ту су представници и Туристичке организације Требиње и надам се да ће то све допринијети повећању броја туриста из Израела - истакао је Златан Клокић министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске.

И ове године учешће Српске на сајму реализује се у сарадњи Министарства трговине и туризма, Представништва Српске у Израелу и Туристичке организације Републике Српске. Ова манифестација сваке године окупи око 1.700 излагача из 60 земаља свијета.