latinica  ћирилица
12/02/2019 |  18:20 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Босанско Грахово уочи пријевремених локалних избора

Пријевремени избори за начелника општине 17. фебруара биће одржани и у Босанском Грахову. Право гласа има 2.940 грађана, који ће бирати између два кандидата.

Урош Макић, кандидат је СНСД-а за начелника општине Босанско Грахово на пријевременим изборима. Планове и циљеве, за развој општине има, улагање у инфраструктуру, један је од њих. Како каже, има и политичку подршку, која је битна за успијешан рад и напредак сваке општине.

- Поготово ова коалиција која ће бити на кантону у БиХ-а, нама даје апсолутно за право да се надамо да ћемо преко својих представника у власти и кантона и федерација, па и бх-а, обезбједити пуно више средстава за инфраструктуру и оно што је остало неријешено у Босанском Грахову - тврди Урош Макић, кандидат СНСД-а за начелника општине Босанско Грахово.

Милорад Глигић је независни кандидат на пријевременим изборима. Побољшање услова живота грађана, њихово запошљавање у јавним предузећима и останак на простору Босанског Грахова, неки су од његових циљева.

- Морам истаћи да ћу наставити са трендом привлачења инвеститора, јер Грахово располаже са огромним природним ресурсима. Један од важних приоритета на које морам утицати јесте и побољшање здравствене заштите - ријечи су Милорада Глигића, независног кандидата за начелника општине Босанско Грахово на пријевременим изборима.

Грађани Босанског Грахова, на предстојећим пријевременим изборима моћи ће се изјаснити на шест редовних бирачких мјеста, путем поште, биће активан и један мобилни тим, те бирачко мјесто предвиђено за она лица која гласају у одсутву.

- Сад то право неће моћи оставрити тамо гдје су до сад остваривали у општинама гдје живе, већ ће да би остварили то своје гласачко право морати доћи у Босанско Грахово и гласати на бирачком мјесту које се налази у ОШ "Босанско Грахово" - напомиње Драгиша Ковачевић, предсједник општинске изборне комисије у Босанском Грахову.

Право гласа на предстојећим пријевременим изборима у Босанском Грахову има 2. 940 лица.

А ко ће бити нови начелник Босанског Грахова, одлучиће грађани 17. фебруара.