latinica  ћирилица
12/02/2019 |  20:49 ⇒ 20:51 | Аутор: Агенције

Дрвар: Притвор полицајцу осумњиченом за покушај убиства дјевојке

Кантонални суд у Ливну одредио је једномјесечни притвор 28-годишњем С.С. из Дрвара због сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају.

Како су навели из кантоналног Тужилаштва, осумњичени се терети да је 9. фебруара ове године у јутарњим часовима, као полицајац ПС Дрвар, након завршетка ноћне смјене, дошао у угоститељски објект Шкорпион који се налази у Дрвару, чији је уједно и власник, те је стојећи за шанком и конзумирајући алкохолна пића у једном тренутку узео службени пиштољ свог колеге, који се налазио с њим у друштву и из њега испалио хитац према радници, 25-годишњој Ани Глогиња из Дрвара, нанијевши јој прострелну рану у грудни кош.

Због тежине повреда, Глогиња је возилом Хитне помоћи пребачена у болницу "Др. Фра Миховил Сучић" у Ливну, а након тога и у Клинички болнички центар Сплит.

Увиђај на мјесту догађаја обавили су припадници МУП-а Ливањског кантона и ПУ Дрвар, уз присуство и под надзором тужиоца.

Након доношења наредбе о провођењу истраге и испитивања осумњиченог, поступајући кантонални тужилац је поднио приједлог за одређивање мјере притвора.

Након одржаног рочишта, поводом одлучивања о приједлогу за одређивање притвора, поступајући судија донио је рјешење којим се осумњиченом одређује мјера притвора у трајању од мјесец дана.

Истрага против осумњиченог је у току.