latinica  ћирилица
12/02/2019 |  21:03 | Аутор: sputniknews.com

Лавров упозорио Помпеа: Не мијешајте се у ситуацију у Венецуели

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у телефонском разговору са државним секретаром САД Мајком Помпеом упозорио званични Вашингтон да се не мијеша у унутрашње ствари Венецуеле, укључујући и војним путем, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов) -
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов)

Приликом разговора о актуелним спољнополитичким питањима, Лавров је упозорио Помпеа да би свако мијешању у унутрашње ствари Венецуеле представљало кршење међународног права.

- Изражена је спремност да се одрже консултације о ситуацији у Венецуелу у складу са Повељом УН - додали су у Министарству.

Прошле недјеље је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова саопштила да је одлука о употреби силе у Венецуели већ донесена у САД, као и да је у току операција која треба да послужи као покриће за војну интервенцију. Захарова је тада нагласила да би потенцијално мијешање САД представљало кршење међународних норми УН.

Она је додала да се САД не брину за судбину Венецуеланаца. Замјеник шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков је навео да ће војна инвазија на Венецуелу довести до крвопролића и посљедица које ће се одразити и ван земље.