latinica  ћирилица
12/02/2019 |  22:52 | Аутор: sputniknews.com

Нови протест против Ђукановића у суботу

За суботу је у Подгорици најављено друго окупљање грађана под слоганом "Одупри се, 97.000", а организатори су припремили конкретне захтјеве, преноси портал Вијести.
Грађани без права да дигну глас (Фото: in4s.net) -
Грађани без права да дигну глас (Фото: in4s.net)

- Једни од главних захтјева биће оставка предсједника Мила Ђукановића и оставке Ивице Станковића и Миливоја Катнића, јер смо свједоци, имамо отворене доказе, као никад до сад, да су сви умијешани у корупцију, да наш предсједник троши за недјељу дана пара колико један радник заради за 10 година у Црној Гори - каже један од организатора протеста, Јован Гајевић.

Захтјева ће бити још и биће саопштени на самом протесту, додаје Гајевић.

- Биће доста шири јер смо свјесни да чак и ако испуне та наша три основна захтјева, систем ће остати исти, ништа се неће промијенити, тако да идемо на системску промјену у Црној Гори, јер она једино може донијети праве промјене. Даваћемо рокове за наше захтјеве, тако да не искључујемо ни свакодневне протесте, у зависности од тога колико нам људи буду вјеровали, колико људи препозна ову причу, јер је ово стварно чисто грађанска прича - објашњава Гајевић.

Он поручује да ће се грађани за сада окупљати сваке суботе и једино у Подгорици. За 16. фебруар имају и другачији концепт у односу на први протест.

- Тај концепт значи да ћемо ићи улицама нашег града. Крећемо од државног тужилаштва, пролазимо поред зграде предсједника, поред централе ДПС-а и онда се враћамо назад, гдје ћемо саопштити наше захтјеве. Да је среће дошло би 20.000 људи, али знамо у каквом систему живимо. Свакако очекујемо више људи, јер све остало не би имало смисла, тако да са испод пар хиљада људи не бисмо били задовољни, очекујемо сигурно макар толико. Коначно се руши тај зид, све више нам људи прилази, чак и јавне личности, и мислим да ће сада да изађу сви, јер због овог што се дешава и што вријеђа здрав разум, сви су схватили и надам се да се људи више не боје - поручује Гајевић.

На првом протесту одржаном 2. фебруара окупило се око хиљаду грађана.