latinica  ћирилица
13/02/2019 |  08:17 ⇒ 11:48 | Аутор: СРНА

Данас облачно и хладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво облачно, прохладно и суво вријеме, током дана облачно и хладно, на планинама на истоку са снијегом, на југу сунчаније са умјереном буром.
Облачно - Фото: илустрација
ОблачноФото: илустрација

Ујутро дјелимично разведравање, на планинама јак мраз, а у нижим предјелима умјерен, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће прохладно и суво уз промјенљиву облачност са сунчаним интервалима.

На планинама на истоку биће облачније са слабим мјестимичним снијегом, али се не искључују и краћи сунчани интервали, док ће на југу бити доста сунчаније, вјетровито и прохладно.

Дуваће умјерен вјетар сјеверног смјера, јак у Херцеговини, на западу и југозападу, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус један до четири степена, на југу и сјеверу до осам, на планинама од минус четири степена Целзијусова.

Температура измјерена у 7.00 часова: Чемерно минус осам, Хан Пијесак минус седам, Соколац и Калиновик минус пет, Мраковица и Ливно минус четири, Добој, Гацко и Бугојно минус три, Бањалука, Сарајево, Тузла, Мркоњић Град и Дринић минус два, Сребреница, Бијељина, Шипово, Приједор и Рудо минус један, Вишеград, Рибник, Бихаћ, Фоча, Зеница, Крупа на Уни и Нови Град нула, Билећа и Зворник један, Требиње два и Мостар четири степена Целзијусова.