latinica  ћирилица
13/02/2019 |  09:31 | Аутор: vecernjenovosti

Спектакл у Амстердаму и 17 титула првака Европе

Толико пута су заједно Куп или Лигу шампиона освајали Ајакс (4) и Реал (13), који се састају у једном од дербија осмине финала. А међу главним звијездама дуела у Амстердаму могао би да буде српски фудбалер Душан Тадић.
Душан Тадић - Фото: AP
Душан ТадићФото: AP

Српски репрезентативац постигао је пет голова на шест мечева Групе Е, током којих је до очаја доводио дефанзивце Бајерна, Бенфике и АЕК. Сада је пред великим изазовом да и одбрани првака Европе у протекле три сезоне покаже да има магију у ногама.

- Добро је познато да је Реал фаворит у свакој утакмици, било ко да је противник. Изузетак је само када је са друге стране Барселона на домаћем терену, и тада су шансе 50-50 - истакао је Тадић за холандски "Телеграф" пред сусрет са "краљевима".

Оно што брине навијаче "копљаника" је чињеница да су изгубили у два од протекла три кола домаћег шампионата, од Фејенорда (2:6) и Хераклеса (0:1).

- Знам само да ако будемо тако играли, да ће нас Реал казнити. Многи говоре да нам је у форма у паду, али не смијемо да се обазиремо на такве коментаре. Увјерен сам да можемо да побиједимо сваку екипу, да имамо такав квалитет. Верујем да можемо до доброг резултата, јер смо вриједност већ показали у утакмицама са Бајерном и Бенфиком.

Тадића, кога очекују битке са Серхијом Рамосом, Каземиром, Рафаелом Вараном, Луком Модрићем и осталим асовима Мадриђана, питали су холандски медији о могућности да као против Бавараца буде најистуренији играч, што му је одговарало.

- Бићу свуда где тренер процјени да сам потребан - кратко је рекао српски фудбалер.

А да Тадићеви и ударци осталих играча Ајакса не уђу у мрежу, бринуће се Тибо Куртоа, голман Шпанаца, који респектује домаћина.

- Имају добар тим, микс младости и искуства - каже Куртоа.

НА "ВЕМБЛИЈУ БЕЗ ТРИ ЗВИЈЕЗДЕ

Тотенхем и Борусија Дортмунд биће без највећих звијезда у првом мечу осмине финала вечерас на "Вемблију". За домаће због повреда неће наступити голгетер Хари Кејн и креативни везиста Деле Али, док ће из истих разлога "милионери" бити без офанзивца Марка Ројса.

Ове двије екипе су се до сада четири пута састајале и скор је изједначен - 2 0 2.