latinica  ћирилица
13/02/2019 |  11:48 ⇒ 16:07 | Аутор: РТРС

Од сљедеће академске године стручна пракса од треће године студија

Бањалучки Економски факултет и Удружење економиста "СВОТ" потписали су Споразум о сарадњи. Споразум ће, између осталог, од наредне академске године омогућити увођење стручне праксе од треће године студија.

Саша Грабовац, извршни директор Удружења економиста СВОТ нагласио је да је квалитет студената који долазе са државних факултета, поготово Економског факултета у Бањалуци, на завидном нивоу, али оно што недостаје у њиховом школовању је пракса.

-Искористивост тих младих људи који дођу у предузеће, односно реални сектор, зависи од њиховог ангажмана и воље за радом и учењем. Самим тим, уз теоретско знање, они ће стећи и знање у практичном раду - рекао је Грабовац.

Саша Петковић, проректор за наставу на Економском факултету у Бањалуци истакао је да су након годину дана имплементације увођења обавезне стручне праксе, стигле веома позитивне информације са тржишта рада и компанија у којима су наши свршени студенти нашли запослење.

- У току саме праксе одређени број компанија је већ запослио наше студенте, што је феноменалан резултат - истакао је Петковић.