latinica  ћирилица
13/02/2019 |  12:30 ⇒ 16:32 | Аутор: СРНА

Почетком грађевинске сезоне почетак радова на новој болници у Добоју

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Добоју да је дефинитивно ријешено питање изградње болнице у Добоју и да би радови требало да крену почетком грађевинске сезоне.
Изглед нове болнице, Добој - Фото: РТРС
Изглед нове болнице, ДобојФото: РТРС

Он је током радне посјете Добоју подсјетио да је изградња нове болнице у овом граду инвестиција вриједна више од 50 милиона евра.

Нагласивши да је тренутна болница подијељена у више објеката и да се налази на терену који је нестабилан, скоро клизишту, Вишковић је поручио да ће нова болница бити регионални медицински центар који ће да обезбиједи услове достојне 21. вијека.

"Изградњом нове болнице биће стечени услови да ће сви грађани добојске регије имати медицинску услугу на врхунском нивоу", истакао је Вишковић.

Према његовим ријечима, било је одређених проблема процедуралне природе на релацији са кинеским партнером који ће да гради болницу.

"Уговор је сачињен у еврима и они су тражили гаранције за паритет између КМ и евра. Разјаснили смо те неспоразуме и на прошлој сједници Владе дато је овлаштење ресорном министру да потпише анекс уговора којим се рјешавају ова питања", појаснио је Вишковић.

Нову болницу у Добоју градиће кинеска компанија "Синофарм".