latinica  ћирилица
13/02/2019 |  15:21 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Ковач: Изузетно значајна промоција туристичких потенцијала

Министарка трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач истакла је данас да је изузетно значајно што је Српска и ове године представила туристичке потенцијале на Међународном сајму туризма - "ИМТМ 2019" у Тел Авиву.
Драгица Ковач - Фото: РТРС
Драгица КовачФото: РТРС

Ковачева је изразила задовољство што су испуњена очекивања јер је штанд Републике Српске и ове године био веома посјећен, а успостављени су и контакти са великим бројем туроператора и представника туристичке индустрије из Израела и других земаља, саопштено је из Министарства трговине и туризма Српске.

Она је навела да је на овогодишњем сајму посебна пажња била посвећена понуди бањских центара у Републици Српској.

- Израелско тржиште је захтјевно, стога је и понуда која је представљена прилагођена специфичним циљним групама. С обзиром на то да се показало да наши бањски центри имају изузетне услове у погледу конкурентности цијена и садржаја који се нуде туристима у земљама региона, циљ нам је био додатно анимирање туриста са тржишта какво је израелско - рекла је Ковачева.

Она је напоменула да ће у наредном периоду више пажње бити посвећено промоцији понуде здравственог туризма Републике Српске, која, осим понуде бањског туризма, укључује и понуду здравствених и велнес услуга.

Према њеним ријечима, бање "Врућица" и "Слатина" предњаче са понудом услуга и сигурно је да могу испунити услове и најзахтјевнијих гостију.

- Желимо показати каквим потенцијалима располаже Српска и рећи свима да су добродошли у Републику Српску - каже Ковачева.

Ковачева је подсјетила да је Република Српска међу првим земљама у региону препознала Израел као тржиште од стратешког значаја, наводи се у саопштењу.