latinica  ћирилица
13/02/2019 |  19:24 | Аутор: Б92

Сплит: Приведен и четврти нападач на ватерполисте Звезде

Полиција у Сплиту је привела и четвртог осумњиченог за напад на ватерполисте Црвене звезде, јавио је Далматински портал.

Приведен је 22-годишњак из Солина који ће послије испитивања бити предат притворском надзорнику. Он ће највјероватније сутра бити испитан у сплитском тужилаштву.

Због суботњег напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту ухапшена су тројица од петорице нападача.

Истражни судија одредио је у понедјељак једномјесечни притвор двојици 25-годишњака, док је 23-годишњак пуштен да се брани са слободе.

Притвор је одређен на приједлог сплитског државног тужилаштва које је отворило истрагу против тројице ухапшених због сумње да су починили кривична дјела наношења тешких физичких повреда у покушају и разбојништва.

"Постоји основана сумња да су осумњичени 9. фебруара 2019. око 13.35 сати у Сплиту поступали заједнички и договорно на начин да су у угоститељском објекту приступили тројици младића и због изразите нетрпељивости према особама друге националности више пута их ударили шакама и ногама, те палицама и другим неутврђеним предметима по тијелу, називајући их погрдним именима", навело је тужилаштво.

Двојица нападнутих ватерполиста успјела су да побјегну, док се трећи спасио скоком у море.

Напад на ватерполисте осудили су бројни хрватски политичари, као и Хрватски олимпијски комитет.