latinica  ћирилица
13/02/2019 |  22:55 ⇒ 23:24 | Аутор: РТРС

ЛШ: Тотенхем убједљив, Реал славио у Амстердаму

Фудбалери Тотенхема савладали су рутински Борусију Дортмунд у првом мечу осмине финала Лиге шампиона резултатом 3:0.

Тотенхем је доминирао током читавог меча и заслужено остварио убједљиву побједу, зачињену са два поготка у посљедњих седам минута меча.

Био је то одличан меч у којем је тим Маурисија Покетина показао знатно више и послије убједљиве побједе тим из Лондона је практично надомак пласмана међу осам најбољих.

Голове за Тотенхем постигли су Сон у 47. минути, Вертонген у 83. и љоренте у 86.

Побједа је остварена без два можда и најбоља играча, Харија Кејна и Деле Алија, али свеједно, блистали су Сон, Вертонген, Ериксен, тако да се одсуство репрезентативаца Енглеске није осјетило.

С друге стене ни тренер Борусије Лусијен Фавр није могао да рачуна, што због повреда, што због болести на Јулијана Вајгла, Пака Алкасера, Мануела Аканђија, Марка Ројса и Лукаса Пишчека.

Реванш ће бити одигран 5. марта у Дортмунду.

Фото: Getty Images

Реал Мадрид побиједио је Ајакс 2:1 (0:0) у Амстердаму, у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

У врло интензивном и атрактивном мечу Реал је повео у 60. минути голом Карима Бенземе послије сјајног продора 18-годишњег Винисијуас Жуниора.

Међутим, 15 минута прије краја Хаким Зијех користи идеално проигравање Давида Нереса са лијеве стране и матира немоћног Тиба Куртоу за 1:1.

Реал се повукао у завршници меча, Ајакс је појурио преокрет, али је то скупо коштало "копљанике". Мадриђани четири минута прије краја брзом контром стижу до новог вођства и побједе 2:1 поготком резервисте Марка Асенсија.

Меч је обиљежила и употреба ВАР технологије која је поништила гол Ајакса у финишу првог полувремена, због недозвољене позиције Душана Тадића.

РТРС/Б92