latinica  ћирилица
14/02/2019 |  11:51 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Винари из Републике Српске на београдском сајму вина "BeoWine"

Винари и виноградари из Републике Српске учествоваће и ове године на сајму вина "Беовајн" /BeoWine/, који се одржава од 21. до 24. фебруара у Београду, најављено је данас из Представништва Републике Српске у Србији.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

На репрезентативном штанду са 63 метра квадратна изложбеног простора у хали три Београдског сајма, у организацији Представништва Републике Српске у Србији представиће се 10 винара и виноградара из Српске.

То су Подрум "Вукоје", Подрум манастира Тврдош, Вински подрум "Анђелић", Винарија "Јунгић", Сеоско домаћинство породице Бањац, Вински подрум "Аћимовић", Вински подрум "Секуловић", Винарија "Руњевац", Винарија "Ђелмо" и Винарија "Берак".

Промоције и дегустације вина почеће већ првог сајамског дана и трајаће све до проглашења побједника у оштрој конкуренцији квалитетних вина овог региона, посљедњег дана Сајма.

Осим винара из региона, учествоваће и свјетски познати произвођачи вина, те ће тако ова смотра, поред такмичења у квалитету вина, бити и добра прилика за промоцију винског туризма, који је у свијету, али и у региону, све популарнији, наводи се у саопштењу.

Десети сајам "BeoWine", одржава се истовремено са 41. Међународним сајмом туризма у Београду, а сајамска публика ће, осим добрих вина из Републике Српске и цијелог региона, бити у прилици да се упозна и о комплетној опреми за виноградарство и винарство.