latinica  ћирилица
14/02/2019 |  12:02 | Аутор: СРНА

Понуда Српске на Сајму туризма у Београду од 21. до 24. фебруара

Туристичка организација Републике Српске ће и ове године у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији представити туристичке потенцијале Српске на 41. Међународном сајму туризма, који ће бити одржан у Београду од 21. до 24. фебруара, изјавио је за Срну директор овог представништва Млађен Цицовић.
Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Млађен ЦицовићФото: СРНА

Цицовић је оцијенио да је овај сајам изузетно значајан за туристичку привреду Српске јер највећи број посјетилаца и туриста у Републику Српску долази управо из Србије.

- Међународни сајам туризма у Београду увијек је најава промоције предстојеће понуде у прољећним и љетњим мјесецима, те ће и ове године акценат бити на понуди авантуристичког туризма Српске, али и актуелну понуду зимских туристичких садржаја планинских центара у Српској, а посебно ће бити најављена зимска понуда Олимпијског центра Јахорина и хотелијерских услуга на тој планини - навео је Цицовић.

Он је најавио да ће туристичку понуду општина и градова Српске ове године представити велики број локалних туристичких организација из Бањалуке, Приједора, Бијељине, Вишеграда, Козарске Дубице, Лакташа, Зворника, Теслића, Билеће, Милића, Етно-село "Станишићи" из Бијељине, Новог Града, Трнова, Модриче, Фоче, Источног Сарајева, као и "Херцеговачка радионица".

- Истовремено је планирано да се на штанду Туристичке организације Републике Српске организују и мини-програм дешавања кроз презентације туристичке понуде градова, општина и дестинација, како би се и на тај начин допринијело укупној промоцији наше туристичке понуде - рекао је Цицовић.

Цицовић је навео да ће посебан програм у оквиру овогодишњег наступа Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду приредити Групација бања Републике Српске, те тако на једном мјесту истовремено представити комплетну понуду бањских центара.

Он је подсјетио да је Република Српска богата минералним, термалним, термоминералним водама и љековитим блатом чија је издашност и љековитост позната још из доба Римљана, те да је регистровано више од 200 термалних, термоминералних и слабо радиоактивних извора ових љековитих вода што је добар показатељ овог туристичко-здравственог потенцијала.

- Најпознатије бање у Српској су Здравствено туристички центар `Бања Врућица` из Теслића, `Терме` из Лакташа, Бања Кулаши, Завод за физикалну медицину и рехабилитацију `Др Мирослав Зотовић`, Бања Слатина, Бања Дворови из Бијељине, Специјална болница `Мљечаница` из Козарске Дубице, те Јавна установа Рехабилитациони центар `Вилина Влас` - навео је Цицовић.

Цицовић је додао и да је од укупно 926.939 остварених ноћења у Републици Српској у 2018. години у бањским мјестима било 337.788, што јасно указује колики је њихов значај и допринос, али и да је све то резултат сталног унапређења квалитета услуга у бањама у Републици Српској.

Он је најавио да ће овом приликом на пригодан начин бити промовисан и први Међународни сајам туризма "Бањалука 2019", који ће бити одржан од 18. до 20. априла, а на којем ће, осим класичне размјене туристичких понуда земаља у региону и из ЕУ, бити организована и Међународна конференција туризма на којој ће главне теме бити рецептивни туризам, добре праксе из региона, дестинацијски менаџмент и брендирање.

- Међународни сајам туризма у Београду увијек је и добра прилика за различите промотивне попусте и награде, те тога сигурно неће недостајати и на штанду Републике Српске који ће бити у хали четири - поручио је Цицовић.