latinica  ћирилица
14/02/2019 |  15:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Јеленић одговорио ХВС: Пресуђујете, а ми чекамо став Лиге

Предсjедник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић одговорио је Хрватском савезу да допис о неигрању српских клубова у Сплиту.

Предсjедник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић одговорио је Хрватском савезу да допис о неигрању српских клубова у Сплиту и околини мањој од 200 километара није упућен њима, већ надлежнима из Регионалне лиге и да жели да чује мишљење са правог мjеста.

Хрватски ватерполо савез (ХВС) на челу са Перицом Букићем захтjев Ватерполо савез Србије описао је као "неостарив" и да "указује на прекид сарадње и иступање из лиге".

- Нисмо ми упутили писмо колегама из Хрватске, већ Управном одбору Повјереништву такмичења. У Управном одбору су представници свих савеза, клубова учесника такмичења. Волили бисмо да чујемо и њихово мишљење, не желим ништа да прејудицирам - рекао је Јеленић, а преноси ВСС.

Јеленић додаје да више не могу да се толеришу догадјаји попут оног у Сплиту када су нападнути ватерполисти Црвене звезде.

- Хрватски савез реагује на начин на који реагује. Мени је далеко важније да је реаговала ЛЕН иако нема никакве ингеренције над овим такмичењем. Шта би било да се ово догодило, а да је ЛЕН надлежна. Прелазили смо преко неких ствари, било је одвртања шрафова на точковима аутобуса, нападнута су дјеца у Загребу и само смо сада тражили да не играмо у Сплиту и околини. ХВС је узео право да пресуђује, а ми заправо чекамо став Управног одбора лиге. Више не желимо да толеришемо такве догађаје јер су против спорта, али и што је важније угрожавају безбједност спортиста - закључио је Јеленић.