latinica  ћирилица
15/02/2019 |  07:54 ⇒ 13:09 | Аутор: СРНА

Церемонија затварања ЕЈОФ-а

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик обратиће се вечерас у Источном Сарајеву на церемонији затварања Европског омладинског олимпијског фестивала.
ЕОФМ 2019 - Сарајево и Источно Сарајево (фото: facebook.com/EYOF2019) -
ЕОФМ 2019 - Сарајево и Источно Сарајево (фото: facebook.com/EYOF2019)

Свечаном затварању ЕЈОФ-а, чији су домаћини били градови Источно Сарајево и Сарајево, присуствоваће предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић, као и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

ЕЈОФ, који је отворен 10. фебруара, окупио је више од 1.500 младих спортиста из 46 европских земаља који су се такмичили у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

У оквиру свечане церемоније затварања, која почиње у 19.30 часова испред зграде Градске управе у Источном Сарајеву, биће уручене медаље побједницима данашњих такмичења.

Током свечаности биће обављена примопредаја заставе између овогодишњег и организатора наредног Фестивала младих, а гашењем олимпијског пламена званично ће бити завршен овогодишњи ЕЈОФ.

Очекује се да ће затварању ЕЈОФ-а присуствовати званичници Републике Српске и БиХ, представници градова организатора, дипломатског кора у БиХ, националних олимпијских комитета земаља учесница ЕЈОФ-а и Европског олимпијског комитета.

- Присутни ће бити и представници финског града Лахтија, у којем ће бити одржан наредни ЕЈОФ 2021. године - најавио је предсједник Скупштине града Источног Сарајева Мирослав Лучић.

Затварању ће претходити концерт београдске групе "Ван Гог", са почетком у 18.00 часова. Након затварања планиран је концерт групе "Милиграм" у 20.30 часова, а биће уприличен и ватромет.

Најављено је да ће због церемоније затварања на подручју Источног Сарајева бити повећане мјере безбједности и измијењен режим саобраћаја.