latinica  ћирилица
15/02/2019 |  07:56 ⇒ 08:03 | Аутор: СРНА

Отежан саобраћај на путу Улог-Кланци и Добро Поље-Калиновик

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично влажним коловозима, а због јаких удара вјетра и сњежних наноса, отежано се саобраћа на регионалном путу Улог-Кланци, на дионици Добро Поље-Калиновник, док је забрањено саобраћање на дионици Плужине-Обрња.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Због ниске јутарње температуре, возачима се скреће пажња на могућу поледицу, посебно у вишим планинским предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, као и обрушавања сњежних лавина, посебно на магистралним путевима Добро Поље-Брод, Карановац-Угар, Језеро-Ново Село, као и на регионалним путевима Мркоњић Град-Црна Ријека и Шипово-Бараћи.

Због извођења радова на реконструкцији расвјете у тунелу "Сијерачке стијене", доћи ће до измјене саобраћаја на магистралном путу Добро Поље-Миљевина у временском периоду од 7.30 до 17.00 часова.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу дионица Бањалука-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

У току су радови на санацији клизишта на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због чега је саобраћај измијењен.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У ФБиХ на појединим дионицама у вишим предјелима видљивост је смањена због магле или ниске облачности.

Због реконструкције моста, за теретна возила преко 7,5 тона укупне масе на снази је обустава саобраћаја на магистралном путу Нови Травник-Бугојно. За вријеме ове обуставе алтернативни правац је преко Травника и Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња, због нестабилности моста, не могу саобраћати теретна возила и аутобуси, док је због радова у Хрватској потпуно обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.