latinica  ћирилица
16/02/2019 |  08:30 ⇒ 08:39 | Аутор: РТРС

Прва Ол-стар утакмица: Американци бољи од остатка свијета

Првог дана НБА Ол-стара у Шарлоту Тим САД је убједљиво славио против Тима свијета и освојио трофеј на утакмици Звијезда у успону. Тим америчких звијезда био је бољи од остатка свијета резултатом 161:144
НБА ол-стар меч (фото: NBA) -
НБА ол-стар меч (фото: NBA)

Првог дана НБА Ол-стара у Шарлоту Тим САД је убедљиво славио против Тима свијета и освојио трофеј на утакмици Звијезда у успону.

Тим америчких звезда био је бољи од остатка свијета резултатом 161:144.

На такмичењу Звијезда у успону учествовали су само играчи који су или рукији (у првој години уговора) или софмори (у другој години уговора).

Ово је иначе био други тријумф селекције САД против остатка свијета у претходних пет година, колико се меч "Звијезда у успону" организује у оквиру Ол-стар викенда. За најбољег играча утакмице проглашен је крилни кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Кајл Кузма.

Екипа коју је са клупе предводио ас Бостон Селтикса Кајри Ирвинг доминирала је у већем дијелу утакмице. Тим Дирка Новицког разиграо се у финишу утакмице. Али, тада је већ било прекасно јер су Американци узвратили на исти начин, додали гас, експресно се одијелепили и убједљиво сславили.

Прошлогодишњи МВП Богдан Богдановић је као стартер постигао 15 поена, имао је пет тројки из 11 покушаја, уз 5 скокова, 6 асистенција, једну украдену и 4 изгубљене лопте за 24 минута. Интересантно је да је бек Сакрамента није имао ниједан шут за два поена ни са пенала.

Аустралијанац Бен Симоне је био најефикаснији у тиму Свијета са 28 поена, Лаури Марканен је уписао 21, Диандре Ејтон 15, а Лука Дончић 13, уз 5 скокова и 9 асистенција.

Сјајни Кузма је предводио свој тим са 35 поена (15/27 из игре, 3/10 за три), Џејсон Тејтум га је пратио са 30, Треј Јанг је додао 25, пет поена мање имао је Донован Мичел..

У недјељу ујутро на програму су такмичења у шутирању тројки, закуцавању и кошаркашиким вештинама, а у понедјељак званична Ол-стар утакмица на којој ће учествовати Никола Јокић.

Извор: Novosti online