latinica  ћирилица
16/02/2019 |  16:20 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор тузланским полицајцима

Општински суд у Тузли одредио је једномјесечни притвор полицијским службеницима МУП-а Тузланског кантона Вахидину и Незиру Омербеговићу и Мирсаду Хаџићу осумњиченим за више кривичних дјела, јављају федерални медији.

Вахидин Омербеговић је начелник Оперативног центра МУП-а Тузланског кантона, а Незир Омербеговић и Хаџић службеници у Полицијској станици Калесија.

Прије доласка на дужност начелника Оперативног центра у МУП-у Тузланског кантона, Вахидин Омербеговић је обављао функције замјеника овог центра и командира Полицијске станице Калесија.

Тужилаштво га терети да је од 2014. до 2019. године, током обављања свих функција, починио више кривичних дјела - злоупотреба положаја и овлаштења, одавање службене тајне, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, примање дара или другог облика користи и злостављање у обављању службе.

Незир Омербеговић и Мирсад Хаџић се сумњиче да су починили кривична дјела примања дара или другог облика користи и кривотворења службене исправе.

Они су ухапшени 14. фебруара, а након криминалистичке обраде у МУП-у Тузланског кантона, предати су у надлежност Кантоналног тужилаштва, на чији приједлог им је и одређен притвор.