latinica  ћирилица
17/02/2019 |  12:31 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Бањалука: Град нуди атрактивне пословне просторе за закуп

Заинтересовани закупци имају још три дана за подношење пријава за закуп неколико атрактивних пословних простора, које Град Бањалука нуди по повољним условима.
Бањалука -
Бањалука

Из Управе града Бањалука саопштено је да су у закуп понуђени простори Стакленац у парку "Петар Кочић", затим јавно склониште гдје се својевремено налазио клуб "Пећина", као и такозвана округла продавница.

Према условима у огласу, простор Стакленац, који је Град преузео у процесу текућег реструктурисања градског предузећа "Аквана", понуђен је у закуп на неодређено вријеме, по почетној цијени од 14,59 КМ по квадратном метру.

У овом простору је могуће обављати искључиво угоститељску дјелатност, а површина простора предвиђеног за изнајмљивање износи 308 метара квадратних.

За изнајмљивање су понуђени сутерен, подрумске просторије и припадајућа велика љетна тераса.

Простор гдје је некада био клуб "Пећина" даје се у закуп под повољним условима, укупне повшрине 456 метара квадратних, по почетној закупнини од 2,90 КМ по метру квадратном.

Када је ријеч о такозваној округлој продавници, која се налази у непосредној близини џамије Ферхадија, у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, површине 66 квадрата, почетна закупнина је 16,50 КМ по метру квадратном, а у овом простору може се организовати услужна и трговинска дјелатност.

Истим огласом, у закуп су понуђена још два пословна простора – мањи преко пута тврђаве "Кастел", у Улици Теодора Колокотрониса, те већи простор у Алеји Светог Саве, у близини Народног позоришта Републике Српске.

Учесник на огласу може бити свако физичко и правно лице, осим лица која нису у цијелости измирила обавезе по основу закупа и комуналне накнаде према Граду.

Потребна документација се доставља у затвореној коверти на протокол Градске управе Града Бањалука, у канцеларију број 14, те за сваки пословни простор, са обавезном назнаком на коверти.