latinica  ћирилица
18/02/2019 |  09:18 ⇒ 09:25 | Аутор: Б92

На Ол-стару Тим Леброна побиједио Тим Јанис

Трећег, посљедњег дана Ол-стар викенда у Шарлоту, Тим Леброн побиједио је Тим Јанис резултатом 178:164.
Леброн Џејмс и Јанис Адетокумбо (Фото: twitter.com/NBA) -
Леброн Џејмс и Јанис Адетокумбо (Фото: twitter.com/NBA)

Тим Леброн: Леброн Џејмс (Лејкерси), Кевин Дурент (Голден Стејт), Кавај Ленард (Торонто), Џејмс Харден (Хјустон), Кајри Ирвинг (Бостон), Ентони Дејвис (Њу Орлеанс), Клеј Томпсон (Голден Стејт), Бен Симонс (Филаделфија), Ламаркус Олдриџ (Сан Антонио), Карл-Ентони Таунс (Минесота), Бредли Бил (Вашингтон), Двејн Вејд (Мајами).

Тим Јанис: Јанис Адетокумбо (Милвоки), Џоел Ембид (Филаделфија), Пол Џорџ (Оклахома), Стеф Кари (Голден Стејт), Кемба Вокер (Шарлот), Никола Јокић (Денвер), Крис Мидлтон (Милвоки), Блејк Грифин (Детроит), Дианђело Расел (Бруклин), Никола Вучевић (Орландо), Кајл Лаури (Торонто), Дирк Новицки (Далас).

На Ол-стар утакмици састале су се екипе изабране од својих капитена – Тим Леброн предводио је Леброн Џејмс, док је Тим Јанис предводио Јанис Адетокумбо.

Никола Јокић, центар Денвера, био је први Србин који је учествовао на Ол-стар мечу још од Пеђе Стојаковића, који је посњедњи пут имао ту част прије 15 година.

Меч је почео онако како је то било и очекивано, поприлично необавезно. Јанисов тим предвођен капитеном је лако долазио до поена атрактивним закуцавањима, једним невјероватним потезом Адетокумба послије паса Карија о паркет и лопте која је изашла ван ТВ кадра, као и куцања Џорџа окретом око своје осе.

Леброн и саиграчи нису могли да погоде малтене ништа и предност противника је расла све више и више. Одједном је Тим Леброн био на двоцифреном заостатку и није изгледало као да је иком стало до побједе, сем Дуренту.

У посљедњој четвртини играла се озбиљнија кошарка од оне у претходне три. Одбране су постале доста боље, што додуше не значи много, прије свега од стране Лебронове екипе предвођене Дурентом, играчем којем је највише стало да побиједи и који је на крају по други пут у каријери освојио МВП награду Ол-стар меча.

Дурент је погађао шта је хтио, у своју серију је ушао и Ленард, док су сви остали помагали. Јанисов тим је предводио Вестбрук који око три минута није хтио никоме да дода лопту, а Јокић није ни улазио и на крају је на мечу провео тек 13 минута.

Тим Леброн је наставио да погађа тешке шутеве, Дурент је ријешио да подигне МВП трофеј, а Јанисови су остали без гаса, огромне предности и, на крају, и побједе.

Дурент је до епитета најкориснијег играча дошао са 31 поеном и седам скокова. Код Тима Леброн пратили су га Томпсон са 20, Ленард и капитен са по 19 поена, те Лилад са једним мање.

Најбољи у Јанисовој екипи био је он са 38 поена и 11 скокова. Поред њега, једини дабл-дабл на мечу имао је Ембид са десет поена и 12 скокова. По 20 поена су уписали Џорџ и Мидлтон, а по 17 Кари (4/17 за три) и Вестбрук.