latinica  ћирилица
18/02/2019 |  09:19 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Хоће ли Зворник добити Средњу музичку школу?

Основна музичка школа "Војин Комадина" из Зворника има изузетан значај за развој музичког образовања, васпитања и музичке културе на подручју Зворника, али и шире. Ученици школе освајачи су бројних признања на највећим смотрама.

Оно што посљедњих година највише занима ученике заинтересоване за наставак школовања, али и њихове родитеље, јесте када ће Зворник добити Средњу музичку школу? Коначан одговор даће ресорно министарство.

Први корак ка циљу руководства и 260 ученика Музичке школе је направљен - покренута је иницијатива да Зворник добије Средњу музичку школу, а ученици прилику да своје образовање наставе у свом граду. Допис ће ускоро бити упућен ресорном министарству, које ће донијети коначну одлуку и представити даље кораке.

- Ми смо се све ове године трудили и радили да идемо ка напријед и зато сада сматрамо да је можда ово право вријеме да се направи тај искорак ка стварању Средње музичке школе, што би заиста било од великог значаја - рекла је Дијана Зекановић директорка Основне музичке школе "Војин Комадин" Зворник.

Оно што је већ сада јасно, уколико жели да испуни критеријуме, зворничка школа ће морати обезбиједити додатни простор, још три кабинета за групну наставу и обезбиједити додатне инструменте за рад, али и испунити норме које се тичу броја ученика. Градска управа обећала је да ће помоћи.

- Да се наша дјеца у што већој мјери могу образовати овдје и у музичком погледу, значи они који су надарени и заинтересовани да се баве образовањем музичким да могу то остварити у свом граду и ми ћемо из тог разлога издвојити средства, ако су сви други параметри задовољени - нагласио је Зоран Стевановић градоначелник Зворника.

Пут од идеје до реализације није лак, по правилу ни кратак, али у Зворнику су увјерени да ће ресорно министарство дати позитиван одговор и тако испунити велику жељу ученика ове школе, који су годинама прави амбасадори Зворника и Републике Српске.