latinica  ћирилица
18/02/2019 |  09:20 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Изградња четири фискултурне сале у Бијељини?

У ревидираној Стратегији развоја града Бијељине, која је недавно усвојена, дефинисано је да ће у наредном периоду бити изграђене четири фискултурне сале у три основне и једној средњој школи у Семберији.

Осим у Основној школи у Патковачи, за чију салу је средства обезбиједила Влада Србије, за остале пројекте се не назире почетак, а камоли крај изградње.

У Основној школи Свети Сава кажу да им је итекако потребна нова спортска сала, али да је према њиховим информацијама, то далеко од реализације.

- Ми имамо једну мању салу коју смо ми реновирали 2014. године, међутим она је малена и не задовољава услове за одвијање физичког васпитања, тако да је пријеко потребна сала у нашој школи, међутим сад колико и кад ће се направити, то је већ друго питање и вјерујте да не знам ни ја - рекао је Ђорђе Мирковић, директор Основне школе Свети Сава. 

И у Гимназији Филип Вишњић постоји потреба за изградњом једне фискултурне сале, с обзиром на то да ученици ове школе наставу физичког васпитања обављају истовремено са још двије средње школе.

- Поднијели само захтјев за локацијске услове, послали смо писмо намјере градоначелнику. Ја би стварно волио да ми као школа добијемо салу јер мислим да Гимназији то треба, поред редовне наставе то су секције јер ми стварно имамо доста успјеха у свим могућим спортовима - истакао је Владимир Шавија, директор Гимназије Филип Вишњић.

Из клуба одборника СНСД-а сматрају да је прича о изградња спортских сала само пропаганда. Једина и права истина је, кажу, да су за изградњу сале у основној школи у Патковачи и Великој Обарској, средства обезбиједиле Владе Србије и Српске.

- Познато нам је да је прије неколико мјесеци Србија донирала 500.000 КМ за фискултурну салу у Патковачи, али на граду је, већ је прошло неколико мјесеци и није завршена припремна документација за реализацију тог пројекта. Што се тиче ове школе у Великој Обарској, обезбијеђена су средства из министарства, односно из Владе Републике Српске 250.000 марака је припремљено за ту намјену, и овдје је кочничар град, односно сва она припремна документација која је потребна што је град дужан да обезбиједи - оцијенио је Драган Кнежевић шеф Клуба одборника СНСД Бијељина.

Из Градске управе нисмо добили одговор на питања да ли ће и када почети изградња фискултурних сала, осим усменог одговора да све пише у Ревидираној стратегији развоја, у којој је наведено да ће град издвојити 120.000 марака за салу у Великој Обарској, 49 хиљада за Патковачу, док за преостале двије сале нема предвиђених средстава.